Klassement seizoen 2004-2005


Verslagen seizoen 2004-2005

 

•17-09-04 Dynamo Sint-Niklaas - IFT De Koning 2-4

Vrijdag jongstleden bevestigde IFT de goede prestatie van de wedstrijd tegen Oudenbos Lochristi. Een sterk verdedigend collectief, afgewisseld met hier en daar een rake counter, zorgden ervoor dat we al bij al een rustige wedstrijd beleefden. Mario bewees opnieuw zijn meerwaarde voor het team toen hij zich ontpopte als 'poetsvrouw van de natte plekken'. Hier en daar werden er felle duels uitgevochten. Na de koffie konden we echter de wedstrijd rustig controleren mede door de goede passing en schitterende coaching van het team. Toch houden we beide voeten op de grond, aangezien de volgende tegenstander van een ander kaliber zal zijn. Hopelijk kunnen wij opnieuw onze trouwe supporters verwelkomen voor de wedstrijd tegen Prosport Sinaai.

Edited by Joris De Picker

 

•24-09-04 IFT De Koning - Prosport Sinaai 3-2

Dit beloofde een spannende wedstrijd te worden aangezien Pro Sport Sinaai vorig seizoen bijna constant de rangschikking had aangevoerd en pas in de laatste twee wedstrijden het kampioenschap verspeelde aan Centerboys Hijfte. In het vorige seizoen werd er thuis tegen hen verloren maar werd er in Sinaai gewonnen na een zeer spannende wedstrijd. We waren dus zeker niet kansloos.

Bij aanvang van de wedstrijd bleek daarenboven dat hun diepste spits Garrevoet (naar mijn mening de beste spits in 2e provinciale A) niet meedeed omwille van een kwetsuur. Hun gevaarlijkste wapen kon die dag dus niet in stelling worden gebracht. De eerste helft werd er door beide ploegen goed gevoetbald met diverse kansen aan beide zijden. Het was echter IFT die aan de rust 2-1 voorstond nadat Christophe Versaevel eerst met een afstandschot en nadien op counter tweemaal had gescoord. Ook na de pauze bleef het spel goed heen en weer gaan en kon Pro Sport na ongeveer 10 minuten het evenwicht herstellen. 5 minuten later bracht Christophe Versaevel IFT echter opnieuw op voorsprong na een laag schot vanop de linkerkant. Met slechts één doelpunt verschil waren de laatste 10 minuten enorm spannend met voor zowel IFT als Pro Sport nog een aantal enorme kansen. Tijdens één van deze fasen was de IFT verdediging inclusief Kristop volledig uitgespeeld, maar bracht Kris De Pauw op gevaar van eigen "leven" alsnog redding. Al bij al een verdiende 3-2 overwinning en zodoende 7 op 9 met één wedstrijd minder gespeeld dan al de rest. Het brengt ons op een virtuele tweede plaats.

Edited by Mario Van den Bussche

 

•01-10-04 Racing Temse II - IFT De Koning 3-9

Op het eerste zicht een vrij makkelijke partij tegen een ploeg die op de voorlaatste plaats in het klassement staat. Maar tevens weten we ook (deels uit ervaring van vorig jaar) dat Temse een stevige thuisreputatie heeft en dan vooral door het feit dat hun 1ste ploeg (4de nationale) op dezelfde avond speelt en met plezier enkele spelers afstaat aan hun B-team. Vrijdag was dit niet anders. Maar liefst 4 spelers waren bereid ons het vuur aan de schenen te leggen.

Ook in deze wedstrijd speelden de ‘ballen’ opnieuw een hoofdrol. In 1ste instantie had Mario ervoor gezorgd dat onze wedstrijdballen veilig bij hem thuis lagen opgeborgen zodanig dat onze traditionele opwarmingsoefeningen (het is te zeggen naar de goal poefen) niet aan de orde waren. Daarom werden de spieren dan maar losgegooid door enkele balletoefeningen en een klein mime voetbalspektakel. Voor het 2de ballen - moment verwijs ik u graag naar Hans die u dit in geuren en kleuren uit de doeken zal doen.

De wedstrijd dan. Na een vrij evenwichtige 1ste helft leidde IFT aan de rust met 1-2. Maar na de traditionele rook-drank-en-plas-pauze stond er werkelijk geen maat meer op een enorm sterk IFT collectief. Het moet gezegd , Kristof, ere-voorzitter en voortreffelijk sluitstuk van de ploeg, hield IFT op het juiste moment overeind. Maar dan, met 4 treffers van zowel Christof als van Joris , en toen bleek dat Kris zijn 1st doelpunt van het seizoen scoorde - en dan nog wel op snelheid - was de veer bij onze vrienden uit de ‘stille waters’ volledig gebroken. Eindstand 3-9. Dubbele cijfers zaten er jammer genoeg net niet in toen Hans de paal trof en Joris in de rebound dit nog eens over deed.

Samenvattend : prachtige team - prestatie die werd opgeluisterd door ons IFT-orkest “Raf en de ladies”.

Edited by Kris De Pauw

 

•08-10-04 IFT De Koning - Zebra's Buggenhout II 5-4

Of hoe een wedstrijd kan stijgen in waarde.

’t Was een kille herfstavond. Het moet tegen negen uur zijn geweest toen de tijd even leek stil te staan. Die avond was het alsof een zwak briesje zichzelf wilde overtreffen, terwijl de duisternis zijn intrede niet had gemist. In een gure steeg, niet ver van de arena, stapte een kleine ronde man met lange smalle vingers en een zwart notitieboekje, gestaag door. Hij leek zenuwachtig, maakte korte pasjes en zweetparels dwarrelden langs z’n ongeschoren gelaat naar beneden. Het was niemand minder dan Breie alias De Kannibaal alias de Naald alias den voetbalfreak der lagere competities.

Onverdroten stapte hij de arena der titanen binnen. Hij was daar met slechts één doel. Eén enkel luguber doel en dat was niets minder dan de achilleshiel te vinden van de tot nog toe onoverwinnelijke frivool voetballende stoommachines van 24 karaat.

Hij kwam, zag een draak van een wedstrijd en droop zonder enig bruikbaar materiaal weer terug huiswaarts. ‘5-4 was het resultaat’, riep hij. ‘Niets meer, niets minder’. ‘5-4 zonder meer’. Met verkrampte maag en droge lever stapte hij, zwaar getraumatiseerd, in zijn niets vermoedende wagen naar huis.

Ja, beste kijkbuiskinderen, sindsdien heeft men niets meer van hem vernomen. Maar pas op! Misschien, heel misschien komt hij wel weer vanonder z’n steen gekropen. Een gewaarschuwde ploeg blijkt er 7 waard te zijn.

Hahahahaha (bulderlach!)

Edited by Christophe Versaevel

 

•15-10-04 Slagerij Degroote - IFT De Koning 3-2

De wedstrijd tegen "Breijken", welke altijd iets meer geladen is dan een andere. Verliezen is nooit leuk, maar als het dan toch moet gebeuren liefst niet tegen slagerij De Groote. Dit jaar is de inzet zelfs nog iets groter, gezien de door vader en moeder fel gecontesteerde overstap van de jongste Van den Bussche naar "Breijken". Raf en Fernanda hadden uiteindelijk toch het juiste besluit genomen om naar de wedstrijd te komen kijken. De tegenpartij stond zeker niet in de zwakste opstelling, en het beloofde dan ook een verbeten partij te worden.

Van bij de de aanvangsfase van de wedstrijd zat het organisatorisch alweer zeer goed bij ons, wat vrij snel resulteerde in een schitterend uitgespeelde aanval, afgerond door onze Joris. Er werden geen kansen weggegeven, en voor elke bal werd met volle inzet gestreden. Het tegendoelpunt viel dan ook bijzonder ongelukkig uit een vrijschop die tussen de 2-mansmuur doorging. De koppen bleven echter rechtop (geen gemor en geknor), en tot aan de rust was IFT de ploeg die voor het meeste gevaar zorgde.

Na de rust zorgde deserteur Thierry voor de 2-1, na een niet gefloten voorafgaande fout van één van zijn ploegmaats. Niet getreurd echter, want het evenwicht werd hersteld na een vrijschop waarbij de keeper van de tegenpartij zich om onduidelijke reden wegtrok van de bal in plaats van die uit het doel te houden. Een bal op de paal en enkele mooie kansen hielden IFT van de voorsprong, terwijl enkele goede tussenkomsten van keeper Kristof een achterstand voorkwamen. Alles bleek volledig onder controle, tot in de voorlaatste minuut een balverlies leidde tot een snelle tegenaanval van slagerij de Groote, die mooi werd afgewerkt door alweer die duivelse broer van Mario. Een gelijkspel had een veel betere weergave geweest van de wedstrijd, maar voetbal is soms hard, en dat ondervonden we bij deze. Het klassement liegt er echter niet om : we zijn aan een goed seizoen bezig.

Edited by Eddy Baele

 

•22-10-04 IFT De Koning - Orka Sint-Niklaas 6-3

‘Scheidrechters slaan noodkreet’, las ik deze week in de krant. Het deed me even stilstaan bij onze wedstrijd. Nog voor aanvang werd onze délégé naar het verdomhoekje gestuurd en zielig en alleen moest zij daar haar tijd doorbrengen. Moet gezegd dat ze dit met de nodige gratie deed. De gemoederen werden reeds opgehitst in onze achterlinie door deze beslissing.

We slaan dan best een halfuurtje over, stand 1-3 en een inspiratieloos team dat trachtte mekaar te zoeken in de kleine rechthoek. Tot een nieuwe kreet ons bereikte, één die we met z’n allen trachtten te overstemmen. Hadden de apen in de dierentuin een vies bakkes naar hem getrokken, had een lama vies snot gespuwd of was de dag gewoon te rustig verlopen. Het was tijd om de adrenaline te doen stromen. En zowaar kreeg de scheidsrechter er nog meer zin in. Ik kan u moeilijk een aantal voorbeelden onthouden; de pauze dient niet om te rusten, maar wordt rechtop volbracht, de bal buiten door de tegenstander is eigenlijk de bal voor de tegenstander en zoals Christophe en Joris mochten ondervinden heeft een gele kaart nog steeds een gele kleur. Goed, de adrenaline speelde ons wat parten, ’t was toch Mario zijn schuld*. We gingen beter voetballen en haalden snel 3-3. Het vuur doofde bij de tegenstander. IFT ging voorbij aan de nood-kreet, nam de oer-kreet op en zorgde voor de juich-kreet. 6-3 eindstand.

Moet gezegd worden dat het publiek talrijk de tribunes blijft bevolken en IFT-liederen niet lang meer op zich zullen laten wachten. IFT olé olé olé!

(*Noot van de voorzitter: "Mario had wel degelijk een punt maar na het traditionele douche-overleg zal Mario dit voortaan op een andere manier aan de man trachten te brengen. Wij gedenken hierbij echter zijn woorden. Deze verslagjes bieden een uitstekende gelegenheid om later terug naar te verwijzen- vatten wie het vatten kan...)

Edited by Gert De Leener

 

•05-11-04 IFT De Koning - Rapid Sinaai BM 8-3

Voor het sterk collectief dat de jongste weken op het veld te zien was, had deze wedstrijd tegen de 4e laatste in het klassement niet teveel moeilijkheden met zich mogen meebrengen. Maar aangezien de twee leiders in het topscorerklassement de wedstrijd met lede ogen van de zijlijn moesten bekijken (beiden jammerlijk 3xgeel) was de ploeg toch enigszins gehandicapt op aanvallend vlak. In de eerste 25 minuten van de match was het dan ook vooral het onophoudelijke gezaag van 1 van de tegenstanders tegen de rest van zijn ploeg die de aandacht trok van de toch weer talrijk opgekomen supporters. Met nog 5 minuten te spelen in de eerste helft scoorde de tegenstander uit het niets. Eddy vond dat er nu wel genoeg getalmd was en de 1-1 was nog geen minuut later een feit. De resterende 4 minuten werd nog even de gaskraan opengedraaid en toen het rustsignaal klonk stond er 3-1 op het scorebord. In de 2e helft werd op dit elan doorgegaan met nog een glansrol weggelegd voor Hans en Eddy, beiden met 3 treffers die avond. Kris en Mario deden ook hun duit in het zakje, deze laatste met zowaar kopbalgoal. Zo eindigde de wedstrijd op 8-3. Joris, die vanaf de zijlijn alles dirigeerde, zag dat het goed was…

Edited by Kevin Kesbeke

 

•12-11-04 Always Laarne - IFT De Koning 2-3

‘t Het is vrijdagavond omstreeks twintig voor tien. Op de kalender staat met rood de topper Always Laarne – IFT De Koning aangeduid, maar een ontspannen sfeertje heerst in de kleedkamer van IFT. Kwart voor tien, de spelers genieten nog even van een basketbalwedstrijdje van de plaatselijke basketbalclub. Tien voor tien, de eerste buig-strek bewegingen worden uitgevoerd, het eerste balletje gaat over en weer in de spelerstunnel en de tribunes lopen langzaam maar zeker vol. Vijf voor tien, de troepen onder leiding van Captain Eddy betreden het speelveld onder luid applaus van de talrijke supporters. Tien uur, opeens weerklinkt er een schil fluitsignaal, het gebrul rolt van de tribunes en de spelers kijken lichtjes gespannen toe… We zijn vertrokken! Vertrokken voor 50 minuten. Maar waarheen? Dat zal de nabije toekomst wel uitwijzen…

Het begin is gelijkopgaand. Beide ploegen tasten de defensieve muur af, op zoek naar een opening groot genoeg om die met lucht gevulde varkensblaas doorheen te stampen. Ook de scheidsrechter tracht het beste van zichzelf te geven en af en toe blaast die man dan ook wel eens een valse noot. Maar ja, welke voetballer stampt er ook niet eens naast een bal of been? En gaan we nu echt moeilijk doen als die man toevallig een fa kruis uit zijn plastieken mondstuk perst wanneer het een si b mol moest zijn? Maar goed, we waren dus op zoek naar dat gat in de defensie toen een tegenaanval ons totaal verraste. Een lange pass zette heel de ploeg in de wind, inclusief Mario die achteraan onder de bal doorging en zo Kristof de gelegenheid gaf om zich te onderscheiden. Deze laatste nam dat geschenk niet aan en voor we het goed en wel beseften, stonden we 1- 0 in het krijt. Christophe vond dan maar dat daar iets aan moest gedaan worden en gaf Always direct van antwoord. We gaan even over naar onze reporter ter plaatse: “Wel ja, een vrije trap voor IFT op een interessante plaats, dames en heren! Het publiek houdt de adem in. De spanning is te snijden! De bal ligt op de juiste plaats, de muur staat opgesteld en het publiek houdt nog steeds de adem in. Hier komt de vrije trap… de bal gaat langs de verkeerde kant van de muur!!! Maar daar duikt plots Christophe op, het publiek begint naar adem te happen… Hij schiet… goaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaal!! De IFT-aanhang schreeuwt het uit! En daar weerklinkt het rustsignaal. 1-1 is de ruststand. Over naar de studio.” U hoort het dames en heren, spannende wedstrijd in de Arena van Always Laarne. Tijd voor een blokje reclame:

De tweede helft wordt aangevat en beide ploegen kunnen weer vanaf nul beginnen. Opnieuw opzoek naar dat ‘gat’ in de verdediging. Het ene ogenblik is het IFT dat het doel van Always bestookt, dan is het weer Always dat het doel van IFT belaagt. De mannen van Laarne slagen er uiteindelijk in als eerste het net te vinden en terug op voorsprong te komen. 2-1 blijft het tot aan het korte bezinningsmoment tien minuten voor affluiten. Voor IFT het ideale moment om de tactieken nog eens door te nemen. Na dit kort intermezzo gaat IFT resoluut voor de aanval. Hans heeft de bal aan de voet, passeert een tegenstander en nog één en plaatst de bal naast de keeper zijn broek in het doel. De IFT-aanhang is door het dolle heen. Hans vond dat het nog niet genoeg was en besluit terug in de aanval te gaan. Met een droog puntertje, zoals hij dat in zijn kleuterjaren goed kon, gaf hij de keeper het nakijken en was de IFT-aanhang niet meer te houden! Ze stormde bijna het terrein op, maar Raf en Nele konden Fernanda met al hun macht toch nog op de tribune houden. Met nog vijf minuten op de klok en nog maar eens een bezinningsmoment, was het veilig stellen van de voorsprong de voornaamste zaak. Always geeft zich echter nog niet gewonnen en gaat nog maar eens in de aanval. Een vrije trap doet de IFT-aanhang verstommen en de spanning stijgt weer ten top. De bal gaat rakelings langs de muur heen en passeert Kristof… Maar daar duikt Kris op om de bal van de lijn te keren! IFT en zijn supporters slaken een zucht van opluchting wanneer de scheidsrechter kort daarop de laatste do driedubbele kruis uit zijn mondstuk perst. De buit is binnen na alweer een sterk IFT-collectief! Voorzitter Joris zag dat het goed was en trakteerde zijn spelers op een welverdiende pint. “Leve de voorzitter!”, weerklonk er vanuit de kleedkamer en de spelers en de supporters verdwenen feestend in de nacht…

Edited by Hans Somers

 

•15-11-04 La Luna Wachtebeke - IFT De Koning 1-2

Moeilijk gaat ook zeker?!

Maandagavond. Iets voor 10. Het weekend is amper verteerd. Iedereen volop geconcentreerd op de job. Oh... wat is die maandag toch een kutdag. Voor de aftrap werd er reeds leuk gekeuveld en verbroederd met de tegenpartij. Misschien was dit wel om ons te paaien omdat er enen nog geen copietje van zijn paspoort had gemaakt. IFT bleek echter sportief en goedgeluimd. Zou dit ons later niet zuur kunnen opbreken?

De opwarming verliep weer vlot. Hier werd een balletje rondgetrapt, daar liep iemand de vermoeidheid uit de benen. Ook onze interim-keeper, die voor het eerst in een officiële wedstrijd aan de aftrap verscheen, stond er verrassend geconcentreerd bij. Stilaan namen de zenuwen toe.

Klokslag 10 uur. De Si b Mol die vrijdag zo helder klonk, werd nu ingevuld door een schel fluitsignaal. Onmiddellijk een indicatie dat deze scheids wel eens 'ne pannekoek' kon zijn. Dat de zenuwen er wel degelijk waren, bewees Mario bij zijn eerste baltoets. Was het nu de ongecontroleerde verplaatsing van de massa of eerder de staat van het toch wel ruw gepoleiste veld die Mario de das omdeden? Eén ding was zeker. Deze -op het eerste zicht- soepele balaanname veranderde plots in een doffe plof. Daar ging Mario. Als een pas geboren veulen dat uit de moeder werd gedropt, ging Mario tegen de vlakte. Hier en daar was een subtiel lachje te horen. Gelukkig kwam Mario er met de schrik vanaf.

IFT ging met zijn vertrouwde systeem rustig op zoek naar de eerste treffer. Toch bleek onze countertactiek vruchteloos, aangezien die mannen vrijwel achteraan de wacht hielden, soms foutief, dan weer niet maar who cares? De scheids had er toch geen oren naar. De openingstreffer bleef even uit. Geen probleem echter want daar kwam Mario aangestormd! Nadat hij bij aanvang van de match had gezegd dat de kloof met de aanvoerders van de topschutterslijst te groot werd, zagen we hem niet meer terug. Een mooi uitgevoerde 1-2 met Christophe -de eerste van het seizoen zei de voorzitter nog schertsend tegen Kristof- veranderde de kleurloze brilscore in 0-1 voor IFT. Jorn kwam nog een enkele keer mooi tussenbeide en aan de overzijde trof Joris nog een teen van de man tussen de palen. Eddy die toch verdacht scherp verdedigd tegenwoordig en Gert die hier en daar uitbrak met zijn linker poot stoomden mee naar voor toen onze geblesseerde 'vieze'-voorzitter samen met de ladies het team naar voren schreeuwden. Nu dus 'Kristof en de ladies' aangezien Raf had plaatsgenomen naast zijn teerbeminde Fernanda. Maar dan gebeurde het. De man die evengoed illegaal in het land kon verblijven om La luna wat punten aan te smeren, diezelfde man die eerst sympathiek en spontaan onze klare blik vertroebelde, scoorde de gelijkmaker. De bal als een kei, en met geen macht in de lucht te krijgen, hobbelde langs de verkeerde kant van de paal binnen. Christophe had reeds vooraf wat scoutingswerk verricht en wist dat het moeilijk zou worden. La luna, altijd iets sterker tegen een goed tegenstander, rukte swiftig en snel op naar voren. Toch bleef IFT rustig en wachtte het rustig op de kans die er onvermijdelijk zou komen. De twee youngsters van het team, Hans en Joris, besloten dat maar om eens goed te jagen. Dit wierp uiteindelijk zijn vruchten af. Joris versierde nog een strafschop die mits het nodige geluk werd omgezet door, jawel, Mario. Verder was het nog even sidderen en beven maar de nu toch wel reeds alom gevreesde combinatie van jeugdig -en vaak miskend- talent met de ervaring van onze 'anciens' zorgde ervoor dat de match in het voordeel van IFT werd beslecht.

Zo zoet was de smaak van de match tegen Laarne, zo bitter was het gevoel na deze ontmoeting. Eén geruststelling: enkel kampioenenploegen zetten dergelijke reeksen neer. Tegen de beste teams schitterende prestaties leveren, tegen lager geklasseerden er weinig van bakken en nog winnen.

Na de gezamelijke douche-sessie konden we nog snel genieten van een natje en een droogje vooralleer we koel werden buitengekuist uit die peperdure en verschrikkelijk gemakkelijke zetels (schrappen wat niet past). Jammer dat hier en daar een lapje stof ontbrak om echt comfortabel te zitten.

Edited by Joris De Picker

 

•19-11-04 IFT De Koning - ASP Zele 1-1

Na de uit de brand gesleepte overwinning tijdens onze inhaalmatch op La Luna stond er één week na de clash tegen Always al een nieuwe topper op de kalender. De match tegen ASP was een wedstrijd om de tweede plaats en zou beslist niet gemakkelijk worden.

Ook voor de selectieheer leek het op het eerste gezicht een moeilijke dobber te worden. Met Noël terug fit en de meeste anderen beschikbaar leek het erop alsof er knopen gingen moeten doorgehakt worden. Dit was echter buiten Warre gerekend, die op donderdagmorgen besliste om uit zijn nest te kruipen en zo papa Christophe plots heel andere prioriteiten voorschotelde. Daar ook Noël last bleek te hebben van het winteruur, diende IFT wedstrijd aan te vatten met een equipe van 5 ipv 7. Op het eerste gezicht geen probleem ware het niet dat de 5 spelers een gemiddelde leeftijd van 31 jaar hadden en de verdedigers met een gemiddeld gewicht van 90 kg op die manier geen kans tot rusten werd gegund.

De eerste twintig minuten werden echter vlot doorsparteld met Joris en Eddy in de spits en Kris en Mario achteraan. Goed op en neer gaand spel en zelfs enkele goede kansen. De beste kans was misschien wel voor ASP maar Kristof ranselde het harde lage schot met klasse uit zijn hoek. Nogmaals een bevestiging dat hij samen met Faje van Always één van de beste doelmannen in de reeks is. Na nog een time-out en de verschijning van Noël was het tijd voor de koffie.

Met een brilscore op het bord beloofde de tweede helft zeer spannend te worden en was het voor iedereen duidelijk dat er weinig ging gescoord worden. Uit een blitz-aanval na 10 minuten in de tweede helft kon ASP dan toch scoren en was IFT op achtervolgen aangewezen. Het gaspedaal werd echter meteen ingedrukt en dit resulteerde in een aantal goede kansen van IFT met onder andere een mooie bal van Noël op de paal. In één van de volgende aanvallen had Eddy weer eens één van zijn briljante momenten. In zijn gekende stijl murwde hij zich voor bij een 1e verdediger op de linkerzijlijn waarna hij dat overdeed met verdediger nr 2 op de achterlijn. Toen besefte hij dat hij al zo dicht op doel genaderd was dat hij eigenlijk moest scoren. De keeper van ASP begreep dit iets te laat en de 1-1 stond op het bord. Gejuich op de banken en Eddy werd als een farao terug naar zijn helft gedragen. Nadien werd er niet meer gescoord en bleken beide ploegen al bij al tevreden met de 1-1.

Met dit gelijkspel mag de voorbije week als succesvol bestempeld worden. Met een minimum aan doelpunten (6 voor en 3 tegen) halen we 7 op 9 met daarin een overwinning op de leider. Dan zegt de realist in mij: we mogen niet klagen. Volgende week tegen Ajax '97, opnieuw een te duchten tegenstander.

Edited by Mario Van den Bussche

 

•26-11-04 Ajax '97 Vrasene - IFT De Koning 4-10

IFT FLITST EN WORDT GEFLITST

De wedstrijd was eigenlijk al spannend nog voor hij begon. U kent het scenario. Om 20u00 spelen dus om 19u00 afspreken aan de Picasso. Mario komt zoals gewoonlijk 5 minuten te laat. Na nog een aantal minuten sms't Hans dat hij eigenlijk rechtstreeks gaat. Dan belt ook Christophe dat hij thuis dient afgehaald te worden. Kortom, uiteindelijk vertrek in Lochristi: 19u15 ipv 19u00.

Op dat moment dient er steeds een verschroeiende keuze gemaakt te worden: naar Sint-Niklaas via de N70 of via de E17. We verkozen het eerste waarbij tot in Sint-Niklaas eigenlijk nog alles nog relatief vlot ging. Daar begon echter pas de miserie. Niemand wist namelijk dat burgemeester Freddy Willockx beslist had om de markt te herschapen in één grote bouwwerf en dat allemaal voor de bouw van zijn ondergrondse garage. Gevolg: verschillende rijstroken rond de markt afgesloten en dus één grote file van aan de N70 tot voorbij de markt. De minuten tikten weg en we zagen het 19u50 worden toen we de parking van Badmichel opdraaiden. Stress allom maar niet bij Eddy en Noël, die rechtstreeks waren gereden. Zij zaten samen rustig aan de bar te wachten op hun ploegmaats.

Op papier was deze wedstrijd zeker haalbaar maar uit ervaring wisten we dat Ajax 97 steeds een te duchten tegenstander is. Door de relatief kleine zaal in Sint Niklaas is het tegen deze ploeg dan ook meer dan ooit zaak om niet achter te komen. Na een vlugge omkleedbeurt en dito opwarming kon de wedstrijd beginnen. Hans, die zich al deels had aangekleed in de wagen met behulp van Nele (en dus ook langer had kunnen opwarmen), vloog er meteen in en maakte in de eerste 10 minuten 3 doelpunten. Toen deze kloof was geslagen, was de wedstrijd gespeeld. IFT speelde nadien één van hun betere wedstrijden van het seizoen en kwam nooit meer in de problemen. In de tweede helft werd er op het collectief elan doorgegaan en kregen de meegereisde toeschouwers nog enkele prachtige flitsen en schitterende doelpunten te zien. Enkel in de laatste 10 minuten leidde concentratieverlies nog tot een aantal tegendoelpunten (sorry Jorn dat we je daar in de steek lieten) maar na goals van Hans (4x), Joris (4x), Noël (1x) en Christophe (1x) eindige de wedstrijd in een vlotte 4-10.

De overwinning werd duchtig gevierd na de wedstrijd. Badmichel heeft een goed functionerende kantine met een niet onaardige garçoneuse, zodat Noël alle bestellingen en afrekeningen vrijwillig op zich nam. Dit natuurlijk onder het allom toeziend oog van Kelly. Na enkele pintjes was het tijd om de rit naar huis aan te vatten. Jorn en Noël kenden de binnenwegen zodat we de markt niet moesten passeren en dat ging zeer vlot. Aan de N70 gekomen diende er weer gekozen te worden: E17 of N70 en opnieuw kreeg N70 de voorkeur. Helaas, zo zou enkele minuten later blijken! De politie van Waasmunster moest namelijk geld inzamelen voor hun jaarlijkse diner en had zich daarom verdekt opgesteld op hun goede oude getrouwe plaats langs de N70. Geen kat in de wagens van IFT die hieraan gedacht had en bij gebrek aan trage voorliggers dus allemaal rond de 90 per uur op een eenzaam en verlaten N70 richting Lokeren. Flits, flits, flits deed hun kodaksken en Noël, Joris en Mario stonden erop voor respectievelijk 175 EUR, 150 EUR en 150 EUR oftwel dus 475 EUR in totaal. Of hoe een leuke voetbalavond dus alsnog eindigde in bittere frustratie. Spelers of supporters die wensen mee te betalen in de boetes kunnen contact opnemen met Noël, Joris en Mario. Wij zullen U met plezier ons rekeningnummer doorgeven.

Edited by Mario Van den Bussche

 

•03-12-04 IFT De Koning - Duifken Dendermonde 8-4

Een nevelige vrijdagavond, ergens begin december, rond 21u… Normale mensen zitten dan rustig thuis voor hun tv met een hapje en een drankje, maar wij hadden wel iets beters te doen! Want na de flitsende prestatie van vorige week tegen Ajax ’97 moesten we onze reputatie hoog houden en onze plaats in de top van de rangschikking vasthouden.

Er was wel een grote wijziging in vergelijking met vorige match, want de patron van de verdediging (Mario) kon door omstandigheden niet aanwezig zijn, deze taak was weggelegd voor Gert.

De match zelf begon vrij langzaam, het was eerst nog een beetje zoeken en de tegenstander aftasten. Na één van de aftastingen heeft zelfs iemand van “de duifkes” nader kennis gemaakt met de infrastructuur van sporthal ’t veerleveld, geen aangename!

Halverwege de eerste helft werd er voor de eerst keer gescoord, door ons natuurlijk, maar even rap stond het weer gelijk. Met de rust in zicht, was dit geen al te goed resultaat, dus werd het tempo maar wat opgedreven.. dit had het gewenste resultaat, er werd nog tweemaal gescoord voor ’t rustsignaal. 3-1, een iets geruststellende tussenstand…

Maar direct na aanvang van de 2de speelhelft kwam duifken terug tot op 1 doelpunt , wat terug het sein was om een tandje bij te steken. dit werd, zoals het hoort bij een topclub, uitstekend opgevolgd. Na enkele splijtende collectieve en individuele acties werd de kloof uitgediept tot 4 goals. Het werd dus een rustig matcheinde waarin we beiden nog 2-maal scoorden en het al bij al een rustige avond werd met een 8-4 eindscore als resultaat.

Toch nog even het vermelden waard; onze PDG, joris genaamd, heeft er vanavond 5 binnengekegeld, maar……… heeft er ook weer een geeltje bij!!!(noot van de PDG: Dit geeltje staat nergens geregistreerd dus ik weet van niets.)

Het werd trouwens een héél goede speeldag voor ons, want wij hielden de 3 punten thuis en de rest van de concurrenten hebben verloren. Daardoor staan we mee aan de leiding, met zelfs een match minder gespeeld.

Nu staat ons weer een moeilijk matchke te wachten, de verplaatsing naar BOB lochristi, een niet te onderschatten tegenstander, zou ik zo zeggen.

(oppassen mario, gevaarlijke vloer daar!)

Edited by Noël Durinck

 

•10-12-04 BOB Lochristi - IFT De Koning 4-5

Ruim op tijd vertrokken naar Wachtebeke want heel gerust waren we er niet in ( mijn vrouw en ik) en dus tijd om eerst nog een koffie te drinken maaaaaaar ….. cafetaria gesloten en de andere was te ver weg dus maar al eens de arena gaan bekijken en ondertussen onze reeksgenoten bezig gezien

Met een voltallige ploeg konden we de wedstrijd aanvatten waarvan iedereen wist dat het niet van een leien dakje zou lopen want de tegenstander was zeker niet te onderschatten en bovendien is Puyenbroeck een zaal die ons helemaal niet ligt, moeilijke en trage vloer en met een ploegje zoals het onze die het van zijn snelheid moet hebben……

Over de wedstrijd zelf kan ik vrij kort zijn, we waren gans de wedstrijd wel iets beter en stonden steeds op voorsprong door een paar hele mooie doelpunten van zowel Hans als Joris

Maar er werden ook nog een paar heel mooie kansen gemist en toen de mannen van BOB op een tiental minuten van het einde terugkwamen tot op 1 doelpunt sloop er bij ons een beetje onrust en zenuwachtigheid in de ploeg zodat iedereen blij was toen de scheidsrechter het einde van de wedstrijd floot bij een eindstand van 4 – 5

Ik vind dat we verdiend gewonnen hebben maar ik had wel een droge keel van de zenuwen bij het eindsignaal dus als het even kan, voor de gemoedsrust en het hart van de coach, heren spelers laat het in het vervolg niet zover meer komen

Dank bij voorbaat

De coach

Edited by Raf Van den Bussche

 

•17-12-04 IFT De Koning - Vos St.-Niklaas 7-4

Vrijdagavond, 17 december, the day om te bewijzen dat onze ploeg echt wel zo goed is als wij, Raf’s ladies, al van in het begin van het seizoen beweren!! Oké, we eindigen zoiezo op de 1ste plaats, winnen of verliezen, maar daar zijn we niet tevreden mee, de top lonkt!

Onze spelers komen gestaag toe, terwijl de tegenpartij (De Vos Sint-Niklaas) al om half 9 voltallig was. Onze vrijdagse rituelen “kusje, paspoort” zitten vol verwachting maar toch nog steeds met een vleugje spanning want elke match is en blijft een uitdaging! Tegen 21u kunnen we compleet aan onze laatste match van de heenronde beginnen.

De eerste helft verloopt vrij vlekkeloos, d.w.z. met weinig stress voor de supporters, want dankzij de snelheid van onze ploeg en onze muur van een keeper halen we een voorsprong van 4-1. De match lijkt gespeeld, de zege lijkt binnen. De déléguées kunnen dus met een gerust hart zitten roddelen op de zijlijn, controleren wie de mooiste benen heeft, nagaan wie best nog wat training kan gebruiken en kijken of nog steeds de meerderheid van de mannen links draagt…

Tenslotte vangt de tweede helft aan… De ploeg lijkt gedesoriënteerd, het besef dat we echt los eerst gaan zijn? Onze tegenstanders maken heftig gebruik van deze chaos en komen terug tot 4-3. De coach, al op het randje van de bank zittende, verheft zijn stem en met succes! De spelers vinden hun plek terug en creëren terug kansen. Onze muur wordt nog één keer doorbroken, maar de dreiging was al weg. Met 7-4 cijfers wordt de match afgeblazen en dringt het langzaam tot ons door dat we kerstkampioen zijn!!

I.F.T. olé olé!!

Edited by Kelly Wauters

 

•Halfjaarlijkse terugblik op het reilen en zeilen bij IFT

Even een vleugje nostalgie...

In deze tijd van nieuwjaarswensen, goede voornemens en momenten van bezinning kan een tevreden voorzitter niet anders dan terugblikken. Als je vraagt naar memorabel momenten... dan zeg ik... welke eerst? Als je vraagt naar de teamgeest... dan zeg... is dat niet duidelijk? Als je vraag naar een pintje... dan zeg... Kristof, geeft er ies enen!

Het leek pas gisteren toen de IFT-leden rond de tafel zaten en weemoedig schreeuwden: "Tijd voor een nieuwe voorzitter?" Kristof kon niet anders dan zwichten, maar blijkbaar met weinig spijt in het hart. Hij die zich tot dan toe het poeplapje had gevoeld bij IFT, kon vanaf heden zich volledig toeleggen op het drooghouden van zijn netten. Kristof bloeide compleet open, vertelde hier en daar een mopje, en ontpopte zich tot 'beste keeper van tweede A' - in zijne kop toch, want Jorn is beter...:-) Hij bulkte van zelfvertrouwen en zijn ploegmaats zouden het geweten hebben. Elke match opnieuw was Kristof paraat om de hoogvliegers bij IFT hardnekkig terug met de voetjes niet op maar onder de grond te stampen. Zijn reactie hierop? "'t viel toch nog mee?!"

Was Kristof het naast het veld, dan was Mario het erop. Een terugblik. IFT ontvangt Orka Sint-Niklaas. Het loopt voor geen meter. Een onverhoopte poging hier, een geel kartonneke daar. Mario kwam naar de bank, zag dat het niet goed was en probeerde zijn lotgenoten te overstemmen... Helaas. Opmerking is wel dat het tamelijk beperkt bleef dit seizoen. Mario's rode draad doorheen dit seizoen is wel duidelijk. Op Dynamo Sint-Niklaas kon hij het niet aanzien dat iemand zich zou kwetsen wegens een glad wegdek, daarom nam hij de taak op zich het veld te vrijwaren van vochtplekken. Op 15-11 strandde hij dan weer als een aangespoelde walvis op de kusten van La Luna Wachtebeke. Het moet gezegd: Mario inspecteerde het veld altijd zeer grondig. Toch blijft Mario een drijvende kracht die elke week opnieuw zijn volledige hebben en houden in de strijd gooit. Mario we love you man!

Sommigen zien het glas halfleeg, anderen het glas halfvol. Chance dat er weinigen zijn die het nogal rap halfleeg zien. Christophe bijvoorbeeld. Hij ziet la vie en rose. Kersverse papa en scherper dan ooit, al beweerde hij bij aanvang van het seizoen het tegendeel. "Neen, ik speel niet als ik meer dan 80 kilo weeg",waren zijn woorden. Hij zit er nog steeds niet onder denk ik maar afin... Zolang de strijd wordt uitgevochten op een paar vierkante meter, dan lukt het wel. Sierlijke pirouettes, goed gebalanceerd zolenwerk, snelle voeten, vooral die linker en ne rechter om op te steunen, en stevig bodygebruik, het zijn maar een paar troeven van Christophe die dit seizoen zijn meerwaarde reeds bewees. Zopas zagen wij zijn zoontje Warre, en 't was een knap ventje. Nu nog een even knap dochterke dat de 'zjeugd' van IFT op ullen ouwen dag ook wa jonk schoon in de rangen hebben.

Dan zijn we bij zijn spitsbroeder gekomen... Hanske. Een gezonde dosis doorzettingsvermogen, rommelen op ne vierkante meter samen met Christophe en zijn gedoodverfd punterke, zijn z'n wapens. Samen met hem verwelkomen wij ook Annelies, zijn wulpse 'teve' met vurig temperament. Verder ga ik daar ook geen woorden aan vuilmaken want hij zou het misschien in zijnen bol krijgen...

Als we spreken van Hans, dan hoort daar ook de Jos bij natuurlijk. Jongste voorzitter in de geschiedenis van IFT, een nieuwe frisse wind door de gelederen en het resultaat is wel duidelijk. Naar hem wordt vaak verwezen als de man die gaten creëert voor een ander, en natuurlijk ook regelmatig zijn doelpuntje meepikt, een echte ploegspeler dus...:-) Toch zit ook achter hem een stille drijfveer, zijn 'choeke' Nollie.

Nollie, geïntroduceerd délégué ter goedstemming van de scheids en tevens lid van 'Raf en de ladies'. "Ter goedstemming van de scheids" ging meestal wel. Toch werd ze ook wel eens subtiel afgezonderd door één of andere pennelikker, collega van mierenfretter. Den jos kon hem die bewuste avond dan ook niet houden en begon er even subtiel over tegen zijn besnorde vrouw... stout toch hé...:-)

Als we spreken van délégués kunnen we natuurlijk ook Raf niet vergeten. Elke week opnieuw houdt hij zijn vrouwen in het gareel, trekt af en toe eens aan de teugels, kortom zorgt ervoor dat de slogans de tribunes afzweven.

Slogans variëren van dag tot dag, maar vorige week was het er wel een tikkeltje over. Nele riep "zoetje"... net als Gert een paar minuten later?! De broederschap gaat ver bij IFT. Vol verbazing keken de meegereisde supporters achterom. Gert, allrounder en sportpersoonlijkheid van het jaar, was zich van geen kwaad bewust.

Vervolgens onze captain, Edouard. Bij FC Eksaarde stond hij bekend als de zwarte parel, bij IFT als moderator. Eddy motiveert, stuurt en is zelf niet te beroerd om het vuile werk op te knappen. Hij wringt zich door de kleinste gaatjes en scoort de onmogelijkste doelpunten. Eddy is zo iemand... als het moeilijk kan, waarom dan gemakkelijk proberen.

Nog een 'ancien' is Kris. Waar moeten we hier beginnen... Vorig jaar nog goed voor een dozijn kaarten, dit jaar iets minder maar even hard. Tegen Always Laarne torpedeerde hij een kerel en wandelde rustig weg. Tot ieders vebazing muist hij toch vaak vanonder die kaartenlast. Kris maakt deel uit van onze defensieve linie. Hij, samen met Mario vormen een massief verdedigend blok van een kleine 200 kilo. Koppel daar nog aan het feit dat hij 'nen valsen tragen' is en ge hebt vuurwerk. Blijkbaar dus ook efficient want IFT is de tweede minst geklopte verdediging van 2deA.

En dan vergeten we natuurlijk nog Noël en Kelly (sorry!). Kelly, actief deelnemend lid aan het IFT gebeuren en ook member van 'Raf en de ladies', is ook een ondenkbaar element geworden van onze club. Is het nu in minirok of niet, altijd staat ze paraat! Gooiend met flessen water, roddelend op de bank... het zijn wekelijkse taferelen. Wacht maar tot je je nieuwjaarsgeschenkje krijgt!

Over Noël valt ook wel het één en het ander te zeggen. IFT verwelkomde hem reeds vorig jaar, maar dit jaar bewees hij al net iets vaker zijn waarde voor het team... allé... als hij op tijd was toch. Een scherpe tussenkomst, een snelle counter...dribbelen... en wat was het nu weer... uwen teen zeer doen? Allé ja... Noël: De contractverlenging ligt klaar.

We kunnen terugkijken op een schitterend half voetbaljaar. Hopelijk kan IFT blijven verbazen en hier en daar nog eens stunten. De voorzitter ziet nog steeds dat het goed zit. De teamspirit gaat erop vooruit. Af en toe eens blijven plakken, nu meer dan vroeger, en vooral snoeihard naar Lo rijden, zelfs geflitst worden, maar niet omkijken want de pitta wordt koud.... Onze sponsor Zakenkantoor de Koning kan tevreden zijn. Afwachten wat de toekomst nog in petto heeft.

Edited by Joris De Picker

 

•07-01-05 IFT De Koning - Oudenbos Lochristi 7-1

Net na het middagmaal en tijd voor een terugblik op de wedstrijd van de vorige avond.

Bijna iedereen was vroeg aanwezig, enkel Mario en Noël waren vrij laat, Mario moest waarschijnlijk eerst de kindjes in bed stoppen maar Noël waar heeft den dienen gezeten?

Eerst een kusje hier en een kusje daar en een Gelukkig Nieuwjaar en dan de kleedkamer in, klaarmaken voor wat volgens de verwachtingen een spannende match ging worden.

Bij de keuring van de spelers door de meisjes bleek iedereen in orde met de kleren, Hans geen zwarte kousen en ja Noël zijn broekje was helemaal iets anders, het zat wel ruimer.

De eerste 10 minuten van de wedstrijd waren heel evenwichtig met een paar kansjes langs beide kanten maar toen wij de eerste goal maakten ging het plots allemaal makkelijker en ging het gestaag verder tot een stand van 7 – 0 , enkel spijtig van dat tegendoelpunt de laatste seconden van de match.

Weer een hele goeie match van gans de ploeg zonder uitzondering, WE ZIJN GOE BEZIG , we zijn de beste.

Noël zeker tot vrijdag, laat ons niet in de steek. Kelly doe uw best.

Edited by Fernanda

 

•14-01-05 Vos St.-Niklaas - IFT De Koning 3-7

ALARM

in week 2 van 2005 was het algemeen ALARM bij IFT De Koning.

Het begon op ma 10/01/05. Onze selectieheer vroeg wie vr 15/01/05 kon meedoen tegen Vos Sint-Niklaas in de Witte Molen.

Wo 12/01 eerste groot ALARM: slechts vier spelers bevestigden: Kristof, Mario, Joris en Eddy. Gert, Christophe, Kris en Johan konden niet. Dirk, Hans, Noël, Lieven en Peter moeten nog bevestigen.

Wo 12/01 tweede groot ALARM: Hans komt er bij

Do 13/01/05 derde groot ALARM: Noël is verhinderd, Peter onzeker. Erger nog, Christophe wil ons met zijn zere rug uit de nood komen helpen.

Do 13/01/05 vierde groot ALARM: Jorn wordt gevraagd als veldspeler, al was het maar om af en toe eens in te vallen.

Do 13/01/05 vijfde groot ALARM: Lieven haakt ook af.

Do 13/01/05 zesde groot ALARM: stand van zaken van onze selectieheer, hij lanceert een smeekbede en doet bijgevolg een ultieme oproep.

Do 13/01/05 zevende groot ALARM: ALARM in Dendermonde en bij IFT: Peter gaat eens voetballen bij IFT: in Dendermonde zien ze hem niet graag vertrekken en bij IFT zien ze hem niet graag komen want er rust een vloek op hem: als hij meedoet in het seizoen 2004-2005, verliezen ze.

Do 13/01/05 achtste groot ALARM: ze zijn dus met zes, en een ultieme oproep naar Christophe om af te komen.

Vr 14/01/05: negende groot ALARM: Christophe kan niet komen en vraagt om welk uur ze vertrekken in Lochristi. Snapt ge het nog?

Vr 14/01/05: tiende ECHT groot ALARM: 20:55 ALARM in de Witte Molen: Kristof, Mario, Joris, Eddy, Hans, Gert, Kris, Christophe en Peter melden zich om te spelen met Raf en drie schone deernes op de supportersbank. Christophe ziet het niet meer zitten en besluit dan maar om te gaan fluiten voor nen duvel. Kris en Gert vormen een uitstekend team tijdens gans de match: ze hebben nog nooit zo goed samengespeeld. Peter krijgt zijn kans en wat blijkt: er rust geen vloek op hem voor IFT. IFT wint met 3-7: het was niet slecht ...

het was geweldig slecht.

(copyright: naar een idee van onze kapitein)

Edited by Peter Dierickx

 

•28-01-05 IFT De Koning - Dynamo St.-Niklaas 2-3

Een reportage...

Een zeer goede avond toegewenst aan iedereen. Het is een vochtige avond en buiten staat een licht briesje. Het terrein ligt er in goede staat bij en beide teams lopen er voor aanvang van de match wat gezapig bij.

Zie hier de opstellingen van beide teams:

Voor IFT

Voor Dynamo

 

 

Kristof De Clercq

 

Eddy Baele

3 Dacquisto Giuseppe

Kris De Pauw

4 Maes Johan

Mario Van den Bussche

5 Chair Hecham

Christophe Versaevel

8 Catthoor Stefan

Noël Durinck

9 Oden Ismayil

Hans Somers

10 Chentaf Ahmed

Dynamo's gekleurde opstelling is meteen opmerkelijk. Klokslag 9 uur. De wedstrijd gaat van start.

De voorzitter kijkt met argusogen toe hoe zijn team elke vorm van organisatie verzuimd. Kristof probeert tevergeefs de gelederen te sluiten. Plots komt Hans in balbezit, doet een mooie beweging en knalt de 1-0 droogweg de netten in. Luidt dit een nieuwe impuls in?! Yeah right... In de eerste periode bleef IFT achter de feiten aanhollen. Ook aanvallend liet het spel te wensen over. Van diepgang was geen sprake, bijgevolg werd er geen ruimte gecreëerd en kon er dus ook niet gevoetbald worden. De oplossing: de individuele actie dan maar? Neen, zeker niet als de bezoekende verdediging dicht wordt gehouden door een stevig Brabants boerenpaard. Al bij al stond een veel gretiger Dynamo dan bij de rust ook 1-3 voor.

Rust. Normaalgezien wordt er furieus gediscussieerd over hetgeen fout liep, ookal staan we op voorsprong. Waarom bleef het dan nu zo stil aan de overzijde? De IFT-spelers stonden er wat gelaten bij. Toch keert het tij.

Tweede helft. IFT lijkt zich te herpakken. De stille blikken die uitgewisseld werden tijdens de koffiepauze leken hun vruchten af te werpen. De inzet was goed, de ambitie was terug zichtbaar, maar de goals bleven achterwege. Een dozijn schoten op de paal, een keeper die goed weerwerk bood. IFT was de wanhoop nabij. De duels werden grilliger, het verbaal geweld op de bank nam toe.

Halfweg tweede helft. Kris komt op één of andere miraculeuze wijze voor doel en legt de 2-3 binnen. Mooi doelpunt zo is me verteld, want ondertussen stond de voorzitter al met zijn vuisten te zwieren naar hetgeen zich voordeed op de middenstip. Duels werden steeds steviger, kaarten bleven uit maar misschien niet echt terecht.

En dan... alsof het verlies nog niet voldoende was, kwam het geweld tot een apotheose. 'Kris gaat voor de bal', maar het boerenpaard van daarnet wou dit niet laten gebeuren. De scheids fluit af. Het boerenpaard slaat met de achterpoten. Het hek is van de dam. Onze keeper bewees zijn snelheid in de eerste meters en met schrik voor eigen leven gooide hij zich in het vuur, greep het boerenpaard bij de keel om zo zijn teammaat uit de nood te helpen. Allen voor één, één voor allen... het motto van "Eendracht vooruit". De scheids werd tenslotte nog even uitgemaakt voor racist maar werd even later geëscorteerd van het terrein.

Het 'peeken', letterlijk bijna de geestelijke vader van dynamo, kwam ons dan nog even doodleuk zeggen dat een paar weken terug hun keeper acht weken in het hospitaal verzeild raakte. Uw reactie daarop? Hoe zou't komen...

Na de wedstrijd was de ontgoocheling groot. Voor Mario een duidelijke voorbode voor het aankomend onheil van volgende week. Voor de voorzitter een goede les. Na de match bewees IFT vooral een goede groep te zijn, met als sterkte het collectief. De voorzitter heeft het volste vertrouwen in het team en zoals al meermaals werd herhaald de voorbije maanden zijn er geen echte uitschieters bij IFT. Als iedereen zijn kop voor de bal legt, kan er niets verweten worden. Speel het spelletje op ervaring, op inzet, vlieg niet onbesuisd naar voor, maar ken je sterkten en dan is succes verzekerd.

Edited by Niet Publiceerbaar

 

•04-02-05 Prosport - IFT De Koning

Alweer paniek bij de selectieheer, de geschiedenis herhaalt zich. Na het dramatisch verlies tegen Dynamo kan IFT zich geen nieuw puntenverlies veroorloven, tegen de runner-up van vorig seizoen. En dat zonder onze jonge gasten (de sloebers zijn op aprés-ski).

Pfffff – broekschijter.

We zijn aanwezig met met maar liefst 4 kanjers van spelers, èn een halve keeper (nog een beetje last van droge lever), mààr met de kortgerokste délégué van uren in den omtrek. De tegenstander is al meteen van zijn melk, en Raf eigenlijk ook een beetje. Gertie komt ons gelukkig vervoegen zo rond de half-time.

De taktiek is vlug besproken : allemaal voor 't kot, en de kop ervoor leggen. Dat belooft.

We poten efkes een verdedigend blok van 180 kilo en centiemen neer (Mario en Kris, voor de niet-ingewijden), met daarvoor twee coureurs die samen nog niet aan 100 kilo raken. Peter en Eddy : meer pap eten jong.

Sinaai is niet erg geïnspireerd, en wordt ook professioneel in slaap gewiegd. Dichter dan wat armoedige afstandsschoten raken ze dan ook niet. Goe bezig.

Bij de eerste uitbraak van IFT is het al meteen raak aan de overkant als Peter vlot twee verdedigers en de keeper voorbij slalomt. Weer goe bezig.

We zijn de ganse wedstrijd misschien maar tien keer tot aan de overkant geraakt, maar staan wel 5-0 los. Echt goe bezig.

Kris interpreteert halfweg tweede helft de taktische richtlijn 'de kop ervoor' alweer iets te figuurlijk, en moet kruisgewijs een plaspauze of poging daartoe inlassen. De regulateur is dan weg en dus de ploeg (lees Mario) slaat in paniek. Sinaai kan iets beter in de wedstrijd komen, en milderen tot 5-3. Ambras en gezaag in de gelederen, maar laat dàt voor ons alvast een extra motivatie zijn, Jahoeoeoe.

Op ervaring, kracht, 'en bloc', en iets minder op souplesse wordt het slot op de deur gezet, zodat de eindstand en de eindwinst niet meer in gevaar komen. ASTEMBLIEFT ZIE.

Edited by Kristof De Clercq

 

•IFT De Koning - Slagerij Degroote 3-0

Na het verlies van vorige week tegen de Zebra’s moesten we bijgevolg de rol van leider lossen. Er moest dit weekend absoluut een overwinning gehaald worden, wilden we in het zog blijven van concurrent Aldays Laarne. En daar was iedereen zich maar al te goed van bewust.

Het verlies van vorige week was vooral te wijten aan de afwezigheid van Collectief en Organisatie. De twee steunpilaren van IFT waren er door omstandigheden niet bij. De boodschap voor deze avond was dan ook: “back to basics”, met andere woorden: “Boelke toesmijten en uitbreken”. De tegenstander moest er absoluut aan! Het slachtoffer was niemand minder dan de immer beruchte Breike! In de heenronde gingen we pijnlijk onderuit. Maar nu hadden wij het thuisvoordeel en dat zou toch een grote rol spelen aangezien de spionkop (lees Tom Huysse) op de eerste rij zat, klaar om het terrein te bestormen en de tegenstander en scheidsrechter vakkundig uit te schelden.

Ondertussen is het 21.00 geworden en de troepen van beide kampen betreden de arena onder luid applaus van het talrijk opgekomen publiek. Bij de tegenpartij ontbreken er blijkbaar een aantal pionnen. Onder andere een “kodde” en een “zonnebank”. Het zal dus hoogstwaarschijnlijk niet tot rellen komen op het veld, maar je weet nooit. De strijd tegen de Slagers is er altijd eentje die MOET gewonnen worden! Aan motivatie zal het dus niet ontbreken.

Enfin, we zijn vertrokken en bij IFT lijkt alles goed te kloppen. Organisatie is terug en dat merk je meteen. Ook Collectief is van de partij. Het kan dus niet meer mislukken. Na een knappe actie van Hans staat het 1- 0 in het voordeel van IFT. Nog voor het eind van de eerste helft vindt diezelfde speler een gaatje in de verdedigende linie en maakt er met een razendsnel puntertje 2-0 van.

In de tweede helft trachten de Slagers iets aan hun achterstand te doen. Ze kennen wel wat pech wanneer een bal tegen de paal gaat en even later onze Kris op de juiste plek staat om zijn buikspieren (ahum) eens op te spannen en de bal uit het doelvlak te wippen. De duels worden ook iets bitsiger, maar de scheidsrechter houdt het aantal gele kaarten op twee. Tot groot ongenoegen van het publiek en de spionkop. Deze laatste laat zich op een moment van stilte toch een onverbloemd woord ontvallen. Gezien het educatief karakter van deze site, kunnen wij dat woord dan ook niet vrijgeven. Bij IFT worden er nog enkele open kansen gemist, maar toch weet Noël er na een knappe één twee 3-0 van te maken en zo alle twijfels weg te nemen. Na de match verrassen Fernanda en Raphaélé ons met lekkere sandwichkes ter herinnering aan hun trouwdag. Proficiat Fernanda, innige deelneming Raf.

De drie punten zijn binnen en we blijven in het spoor van de leider uit Laarne. ABC Zele verliest en er ontstaat een mooie kloof met de derde in de rangschikking. Maandag trekken we op uitstap naar de zee in Sint-Niklaas om er op walvissenjacht te gaan. Ik stel voor om langs de autostrade te rijden tenzij er toch iemand het lot wil uitdagen. En weet er ondertussen iemand die zaal al zijn?

Edited by Hans Somers

 

•28-02-05 Orka St.-Niklaas - IFT De Koning 0-5

Na de vlotte 3-0 overwinning tegen de slagers en slechts twee dagen rust diende zich de walvissenjacht in Sint-Niklaas aan. Alhoewel de Orka's laatste staan in het klassement toch een niet te onderschatten wedstrijd tegen een groep zaalvoetbalroutiniers die al jaren in tweede provinciale meedraaien. Dit keer werd het zekere voor het onzekere genomen: via de E17 en een korte stop in Sint-Niklaas om de witte Renault van Jos te laten aansluiten, werd de sporthal in Nieuwkerken-Waas vlot bereikt. 15 minuten voor aanvang van de wedstrijd stonden we zelfs al allemaal in tenu. Een record! Kris, Noël en Kristof dienden in laatste instantie af te zeggen zodat de wedstrijd werd aangevat met Jorn in doel, Mario en Eddy achterin en Christophe en Hans voorin. Jos zou alternerend vooraan en achteraan spelen.

Er werd besloten om opnieuw vanuit een sterk collectief en dito organisatie te spelen. Dit bleek nodig want ook de tegenstander speelde goed en bloc zodat de gaatjes moeilijk gevonden werden. Toch stond het 0-1 aan de rust nadat Hans na een lange bal de verdediging van de Orka's hadden kunnen verschalken. De eerste 15 minuten van de tweede helft waren dan voldoende om de kloof te slaan. Eerst scoorde Mario via een harde vrije trap en daaropvolgend vonden Joris en Hans (2x) nog driemaal de netten. Met de 0-5 op het bord konden we de wedstrijd mooi uitspelen, opnieuw zonder tegendoelpunten. Jorn zorgde hierbij nog voor wat spektakel door een schitterende luchtsprong te maken naar een ingebeelde bal in zijn linker winkelhaak. Ik hoop dat de fotografen niet verrast waren.

Het doet deugd om te zien dat de ploeg na enkele moeilijke weken opnieuw de vorm schijnt terug te vinden. Vooral het spelen vanuit een sterk collectief en het en-bloc verdedigen achter de middellijn legt ons duidelijk geen windeieren. Eens de voorsprong op het bord staat, is het een plezier om ons te zien spelen. Laat ons hopen dat we dit vormpeil enkele weken kunnen aanhouden ...

Edited by Mario Van den Bussche

 

•18-03-05 Rapid Sinaai - IFT De Koning 1-3

Alle vaste waardes ook vandaag weer van de partij. De "hoe maakt U het? Met Gamma! -vloer" en het superkleine veld doen de voorzitter besluiten dat de beste taktiek hier "hoog storen" is. Inderdaad, zeer goed gezien, want dat was ook de succesvolle taktiek bij de vorige wedstrijd in deze zaal. Zoals het echter geregeld gaat in het voetbal draaide de werkelijkheid anders uit. De hoge pressing was er niet, en het was zeer moeilijk kansen creëren. Het was zelfs af en toe opletten op een passage langs de lijn, maar in dat geval is er ook nog onze oude doelman Kristof. Het duurde dan ook tot ver in de tweede helft vooraleer het eerste doelpunt viel. Op een hoekschop ziet Hans-Matea-Kezzman ondergetekende Supereddy het gat induiken en de O-1 is een feit.

De tweede helft bevatte een stuk meer animo dan de eerste. Er werd beslist om niet anders te gaan spelen, een tweede doelpunt zou wel vallen. En inderdaad ....het viel, ......maar aan de verkeerde kant. Vanuit een scherpe hoek werd de 1-1 aangetekend. Kort daarna een goeie inspanning van Christophe, die bijna op zijn streefgewicht zit (maar was het nu 80, 85 of 90 ?). Het lobje over de superlenige Herr Seele lukte net niet meer, maar de bal kwam toch bij Joris die netjes binneprikte.

Wanneer de beste speler van Rapid Sinaai na een misstap tijdens een lange run uitvalt, beginnen enkele tegenspelers zich op te winden over "onsportief" gedrag, waarvan nochtans op dat moment totaal geen sprake was. Zonder enige aanleiding hakt een vermoedelijk ladderzatte knar van Rapid ondergetekende op een onbeschofte manier onderuit. Wat heen en weer gekakel jaagt de gemoederen nog wat meer op, waarop dezelfde speler vanRapid belooft er een speler te zullen afschoppen. Hans, die de man nog wat verder opnaait, krijgt de volle laag wanneer de stoppen doorslaan en de man van zijn woord blijkt te zijn. Met een nooit geziene zwaai maait hij onze spits onderuit, zonder enige bal in zicht. De scheids heeft als enige echter niets gezien. Wie wel iets gezien had was Kris, die na een kort maar intens moment van nadenken besloot om duidelijk te gaan maken dat er niet aan zijn kameraden mag worden geraakt. Deze voltreffer van formaat wordt zelfs niet beloond met een rood geschenk, wat een zeer wijselijk besluit was van de scheids. Na deze tumult keert de rust terug, en wordt de wedstrijd beëindigd met een 1-3 overwinning, na nog een laatste treffer van topscorer Hansie boy.

Edited by Eddy Baele

Seizoen 2004 - 2005