Seizoen 2005 - 2006


Uitslagen seizoen 2005-2006

 

Overzicht seizoen 2005-2006

Op het einde van het seizoen 2004-2005 behaalde zaalvoetbalclub IFT De Koning de tweede plaats in 2 de provinciale A. De buren uit Laarne gingen met de eerste plaats lopen en promoveerden naar eerste provinciale. Bij IFT De Koning kon iedereen terugblikken op een meer dan geslaagd seizoen. Na een spannend parcours en bij momenten schitterend voetbal behaalde IFT De Koning het beste resultaat ooit. Dat IFT De Koning bovendien als ‘lucky second’ mee mocht doorschuiven naar eerste provinciale, was een bevestiging van de geleverde prestaties.

Bij aanvang van het seizoen 2005-2006 was de spanning reeds te snijden in de spelersrangen. Immers, wat kan een nieuwe ploeg ambiëren in de hoogste provinciale afdeling? Als tweede ploeg uit Lochristi moesten we dan ook met volle overgave de eer verdedigen. Een schamele 5 op 15 zorgde er echter voor dat de eerste prioriteit, met name het behoud, al niet op een schotel zou worden aangeboden.

Toch keerde het tij. Na een aantal tactische ingrepen, kwam IFT De Koning snel opzetten en ontpopte zich als revelatie van eerste provinciale. Gevestigde waarden zoals ELVP Merelbeke en Diablo Belsele, ploegen die graag zouden promoveren, moesten het onderspit delven tegen het Lootse collectief.

Het verdere verloop van de competitie was voor IFT De Koning zwoegen en genieten. We waren niet meer uit de top 5 weg te slaan en waren vastberaden deze positie met hand en tand te verdedigen. Ook het duel met Center Hyfte voor hoogstgeplaatste ploeg van Lochristi was er eentje tot het eind van het seizoen en draaide uiteindelijk uit in het voordel van IFT De Koning.

Ook dit jaar kunnen we terugblikken op een geslaagd seizoen. De evenwichtige mix van ervaring en jeugdige onbezonnenheid resulteerde wederom in een optimaal competitieverloop en deed ons op een onverhoopte vijfde plaats belanden. Samen met onze trouwe supporters die week na week langs de zijlijn staan en onze trouwe sponsors, Zakenkantoor De Koning en Eetcafé Picasso, staan we dus sterk om de toekomst het hoofd te bieden,