Wedstrijd Pallieter Heusden - IFT  1-3

Ploeg: Kristof, Thierry, Noël, Hans, Joris, Eddy en Mike
Terrein: Hipso (Gent)

In de eerste helft begon IFT De Koning veel te rustig aan de wedstrijd terwijl Pallieter Heusden, nieuwkomer in 1e provinciale, fel kwam opzetten met op momenten hard maar technisch voetbal. Al in de 5e minuut werd een te mak IFT met de neus op de feiten gedrukt na een droge 1-0 achterstand. IFT wist dus wat te doen en ging iets feller en sneller druk zetten. Dit resulteerde in meer veldoverwicht tijdens het laatste deel van de eerste helft met als orgelpunt een mooie combinatie afgerond door Hans. Na enkele goede en gepaste reddingen van gelegenheidsdoelman Kristof werd de rust ingegaan met een 1-1 gelijke stand.

Tijdens de tweede helft ging de wedstrijd flink op en neer met aan beide kanten enkele goede afstandsschoten die minstens even mooi werden gepareerd door de doelmannen. Het spel werd iets heviger met hier en daar een overtreding. De wedstrijd kon alle kanten op maar geleidelijk aan werd de wedstrijd in het voordeel van IFT beslecht. Na alweer een mooie combinatie kon deze keer Joris de 1-2 binnenschuiven. Eddy en Mike werden licht geblesseerd en hielden voor de zekerheid de bank verder warm zodat de wedstrijd uitgevoetbald diende te worden met de overige vijf spelers. Gelukkig kon IFT rekenen op een secure Thierry en Noël in de achterhoede bijgestaan door onze sterk spelende doelman. Vooraan bleven Hans en Joris voor goed stoorwerk zorgen. Uiteindelijk werden alle twijfels vijf minuten voor het eindsignaal weggenomen door Thierry, die de 1-3 eindstand op de bordjes plaatste.

We moeten onthouden dat dit een moeilijke wedstrijd was die we toch met een driepunter konden afsluiten, ondanks minder mooi voetbal. Met een prachtige 9 op 9 op ons palmares kunnen we echter spreken van een geslaagde start van het nieuwe seizoen!